Traditionel webdesign og WordPress webdesign

Hvad er forskellen?

Tja det er lidt ligesom mænd og kvinder. Der er en forskel, men generelt kan de det samme. Du kan altså lave det samme med WordPress som du kan med et hvilket som helst andet system. Forskellen er at WordPress gør det lettere hvis du gør tager imod den ide som skabte WordPress.

Traditionel Webdesign
Da World Wide Web var helt ungt var det en epokegørende ide at i stedet for programmer og filer kunne man nu fragte et format som brugeren så på sin skærm. Altså ligesom en side. Dermed var konceptet født. Traditionelt design kikker på web design som et antal dokumenter (sider) som du kan navigere imellem. Informationen på siderne er enten statisk eller semi-statisk. Semi-statisk kan være priser som ændres centralt fra og indlejres i dokumentet inden du ser det.
Det er ofte således at traditionelle web sites er bundet til designeren idet der ligger et ikke ringe arbejde bag dette at vedligeholde og opdatere de statiske sider.

Problemet
er at web sites som baserer sig på statiske sider ofte dør og dermed kræver gennemgribende oprydning og/eller re-design. Man skal gøre sig klart at et site som ikke bliver opdateret bliver heller ikke besøgt. Opdateringen er som tidligere nævnt sjældent eller aldrig triviel. Det i sig selv gør vedligeholdet besværligt og omfattende og ofte bundet til een person.

WordPress
En række hobbyfolk og specielt en del kvinder, fandt at de manglede en måde at kommunikere deres budskaber. Fælles for disse personer er at de ikke har forudsætningerne for at skrive web sider i HTML og CSS. Nå det ved du heller ikke hvad er? Men det er altså de sprog som anvendes dybest nede i maven på bæstet.
Der var så nogen som opfandt begrebet en “BLOG”. Ordet er en sammentrækning af weB LOG. Det som er skiftet i opfattelsen her var at man så stort på design og koncentrerede sig om indholdet.
Dette er baggrunden for WordPress. Du kan altid arbejde på design, men indholdet er vigtigst. En anden meget vigtig parameter er at der ikke anvendes nogen special programmer ud over din web browser. WordPress er frit og gratis. Der er altså ingen licens og du skal ikke bruge programmer hvor du ikke har manualen til dem (læs piratkopier).
Hvis du tror at du er alene – så tro om igen. Prøv at Google, eller prøv YouTube. Der er nok til mange aftener og en vinter eller to. WordPress bruges ikke bare til hobby, men firmaer bruger det også. Det skønnes at omkring 22% af alle nye web sites er WordPress sites. Så hvad du lærer her kan bruges mange steder.

Design vs Indhold
I WordPress er design og indhold skarpt adskilt i sådan en grad at du kan skifte designet til enhver tid og aldrig miste indholdet. Design i WordPress kaldes “Tema”. Et Tema er en samling af beskrivelser på sider. Der kan være sider med billeder, videoer; nyhedssider; sider med eller uden en eller flere andre detaljer (hvad de så måtte være). Et tema er altså rammen om din præsentation af dine indlæg eller artikler. Indholdet er artikler, filer, billeder, lyd, videoer. Er “Bestyrelsens Sammensætning” statisk eller en nyhed? Tja – det er op til dig. jeg har prøvet begge dele og først derefter blev jeg enig med mig selv at det er en statisk ting. den ændres for sjældent.

Sammenfattende
kan man sige at traditionelt web design er skuffer man kikker ned i og finder ting hvor WordPress er som en avis. Ja du kan nemt lave dit web site og nej det bliver ikke som det var engang uden at det bliver svært. men til gengæld gide folk læse det og det er vel hvad der tæller. Jeg har lyttet til utallige kommentarer til mine web sites fordi jeg eksperimenterer med dem. Nogle gange kan de lide dem, andre gange ikke. Er det de samme som kritiserer hver gang så tænk på at kritik betyder at sitet bliver besøgt og vurderet.

Skriv et svar